Wat is nu écht een wondermiddel tegen rimpels?

Gepubliceerd door Redactie op

wondermiddel rimpels

Er zijn maar weinig mensen die ouder worden zonder dat dit te zien is. Natuurlijk zie je het bij de een meer dan bij de ander maar uiteindelijk krijgen we bijna allemaal rimpels en andere ouderdomsverschijnselen.

Sommige mensen hebben het geluk dat de rimpels wat langer op zich laten wachten. Er zijn ook pechvogels waarbij al op een vroege leeftijd de eerste rimpels zichtbaar worden. Rimpels zijn nu eenmaal een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces van de huid.

Dit komt doordat de huid met de jaren haar elasticiteit en stevigheid verliest en bij de een gaat dat sneller dan bij de ander.

Wat helpt echt tegen rimpels?

Huidverzorgingsproducten

Er zijn tal van huidverzorgingsproducten, zoals anti rimpel crèmes, serums of lotions die ontwikkeld worden om rimpels te verbergen of te verminderen. Vaak bevatten deze producten retinoïden, vitamine C, hyaluronzuur en/of peptiden.

Is dit een wondermiddel tegen rimpels?
Deze producten kunnen een rol spelen bij het verminderen van rimpeltjes en fijne lijntjes of de huid een boost geven, maar vaak kunnen ze niet de rimpels volledig laten verdwijnen. Zeker niet als het gaat om diepe en uitgesproken rimpels.

Botox-injecties

Botulinum toxine wordt in de volksmond gewoon Botox genoemd. Deze stof wordt met injecties ingespoten om de spieren onder de huid tijdelijk te verlammen.

Rimpels die worden veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen noemen ze dynamische rimpels. Een goed voorbeeld hiervan zijn fronslijnen en kraaienpootjes. Door deze onderliggende spieren te verlammen verminder je de rimpels.

Is dit een wondermiddel tegen rimpels?
Eigenlijk is dit wel een tijdelijk wondermiddel tegen rimpels. Het effect van Botox duurt niet bij iedereen even lang, meestal varieert dit per persoon. De verwachting is dat meestal tussen de 3 en 6 maanden het effect gaat afnemen omdat de behandelde spieren weer langzaam in activiteit gaan herstellen waardoor de rimpels weer zichtbaar kunnen worden.

Fillers

Injecteerbare fillers, zoals hyaluronzuur kunnen worden gebruikt om volume toe te voegen aan gebieden waar juist een verlies van volume is.

Bijvoorbeeld in diepe rimpels en plooien. Het wordt ook gebruikt om de rimpels die je ziet in ruststand, de zogenaamde statische rimpels te verminderen.

Is dit een wondermiddel tegen rimpels?

Ook dit kan een tijdelijk maar effectief wondermiddel tegen rimpels zijn. Hoe lang het effect van fillers aanhoudt, heeft met verschillende factoren te maken. Bijvoorbeeld welk type vulmiddel er wordt gebruikt, waar de injectie wordt geplaatst en de reactie van het lichaam.

Over het algemeen kunnen de resultaten van fillers wisselen van enkele maanden tot meer dan een jaar. Soms is tussendoor een onderhoudsbeurt nodig.

Chemische peeling

Bij een chemische peeling gebruikt men chemische oplossingen om de bovenste lagen van de huid te verwijderen, waardoor de huid jonger en gladder oogt.

Is dit een wondermiddel tegen rimpels?

Het hangt er een beetje van af op welke diepte de chemische peeling wordt gedaan. Hoe dieper, hoe beter het resultaat maar dan duurt ook het herstel een stuk langer.

Lasertherapie

Lasertherapie wordt ook gebruikt om rimpels te verminderen. Men probeert met de laser de productie van collageen en elastine in huid te stimuleren. Een huid met meer collageen en elastine is strakker en steviger.

Is dit een wondermiddel tegen rimpels?

Deze behandeling heeft het meeste effect bij mensen die symptomen hebben van beginnende huidveroudering. Als je al hele diepe rimpels hebt, krijg je die niet makkelijk weg.

Microdermabrasie

Met fijne kristallen of een diamanttip wordt de bovenste huidlaag verwijderd.

Is dit een wondermiddel tegen rimpels?
Het kan het uiterlijk van de huid verbeteren, maar het haalt niet echt de rimpels weg. Als het niet goed wordt gedaan, kan het de huid zelfs verslechteren.

Chirurgische ingrepen

Flinke rimpels kunnen met een facelift, een voorhoofdslift of een ooglidcorrectie verminderd worden.

Is dit een wondermiddel tegen rimpels?
Een chirurgische lift kan wel een goed wondermiddel tegen rimpels zijn. Omdat de huidveroudering gewoon doorgaat, krijg je uiteindelijk ook weer nieuwe rimpels maar dan kan wel 10 tot 15 jaar duren.

Wat doen rimpels met je uiterlijk?

Het krijgen van rimpels heeft effect op de uitstraling van je gezicht en je uiterlijk, maar ook op je zelfbeeld. Voor de een is het hebben van rimpels charmant en zijn bijvoorbeeld de lachrimpels een teken dat je veel gelachen hebt.

Terwijl anderen de rimpels juist als lelijk beschouwen en er van alles aan willen doen om de rimpels te verminderen of te verbergen.

Maar wat helpt echt tegen rimpels? En welke manieren zijn er om de rimpels weg te werken of te verbergen? Dat heb je zojuist kunnen lezen.

Rimpels voorkomen

Factoren die de huidveroudering kunnen versnellen zijn bijvoorbeeld zonlicht en zonneapparatuur, roken, overgewicht, hormonen, voeding, hitte, wind en luchtverontreiniging.

Om het huidverouderingsproces enigszins af te zwakken kun je het beste iedere dag een dagcrème met minimaal spf 30 gebruiken.

Ga je de felle zon in? Gebruik dan een crème met een beschermingsfactor van spf 50. Beperk het gebruik van alcohol, stop met roken en eet matig, gezond en gevarieerd.


Meer uit ons kenniscentrum:

Wat doet collageen tegen rimpels?

Categorieën: Productadviezen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *