Welke apps zijn er voor roeitrainers?

Gepubliceerd door Dennis Guijt op

de leukste roeitrainer apps om virtueel te roeien

Het gebruik van apps tijdens het trainen op de roeitrainer wordt steeds populairder. En het is gemakkelijk te begrijpen waarom.

Deze apps bieden niet alleen een gevarieerd aanbod aan trainingsprogramma’s, maar ze kunnen ook helpen bij het bijhouden van je voortgang en motivatie.

In dit artikel bespreken we de verschillende apps voor de roeitrainer, om jouw trainingen op deze manier nóg leuker te maken!

5x apps voor de roeitrainer

 1. Kinomap: Kinomap is een zeer uitgebreide app die niet alleen op de roeitrainer kan worden gebruikt. Je kunt deze app koppelen met veel roeitrainers, niet specifiek met één soort. Train tegen en met je vrienden, daag een computer uit voor een potje roeien en hou je prestaties bij.
 2. EXR: Dit is een interactieve roei-app die gebruikers motiveert met virtuele 3D-werelden, uitdagende minigames en persoonlijke doelen. Het is voornamelijk compatibel met roeimachines van de merken VirtuFit, Flow Fitness, First Degree en Waterrower.
 3. Concept2 ErgData: Specifiek ontworpen voor Concept2 roeitrainers, biedt deze app uitgebreide mogelijkheden voor jouw trainingen. Je kunt je prestaties bijhouden, trainingsdoelen stellen en deelnemen aan uitdagingen.
 4. Hydrow: Hydrow is een interactieve roeitrainer die wordt geleverd met een bijbehorende app. Deze app biedt live en on-demand roeisessies. Begeleid door ervaren instructeurs op mooie locaties over de hele wereld.
 5. Skillrow: Deze app is een fantastische toevoeging van het merk Technogym. Je krijgt feedback over je roeitraining, je kan uitdagingen aangaan én je kan leren van virtuele roeiers. Hoe roei jij naar de top? Met de Skillrow App!

Voor wie is het een goede manier van trainen?

Het trainen op de roeitrainer met apps is geschikt voor een breed scala aan mensen, waaronder:

 • Beginners die begeleiding en structuur nodig hebben bij hun workouts.
 • Gevorderde roeiers die hun training willen intensiveren en hun prestaties willen verbeteren.
 • Mensen die graag variatie in hun workouts willen door verschillende trainingsprogramma’s en virtuele omgevingen uit te proberen.
 • Personen die graag hun voortgang willen bijhouden en gemotiveerd willen blijven door middel van uitdagingen en doelen.

Voordelen van roeien met virtuele apps

 1. Variatie: Apps bieden een breed aanbod trainingsprogramma’s, work-outs en virtuele omgevingen aan. Zo blijven je trainingen interessant en uitdagend.
 2. Begeleiding: Veel apps worden geleverd met instructievideo’s en begeleide work-outs. Dit is vooral handig voor beginners om de juiste techniek te leren.
 3. Motivatie: Het bijhouden van je voortgang, deelname aan uitdagingen en virtuele races kan je motiveren om regelmatig te blijven trainen.

Nadelen van het trainen met roeitrainer apps

 1. Kosten: Sommige apps vereisen een abonnementskosten of in-app aankopen. Dit kan resulteren in extra uitgaven bovenop de kosten van de roeitrainer zelf.
 2. Technologische afhankelijkheid: Het gebruik van apps tijdens het trainen kan ervoor zorgen dat je afhankelijk wordt van technologie. Dit kan mogelijk een nadeel zijn als je gewend bent om op je eigen intuïtie te vertrouwen tijdens het trainen.
 3. Compatibiliteit: Niet alle apps zijn compatibel met elke roeitrainer. Het is dus belangrijk om te controleren of de app die je wilt gebruiken geschikt is voor jouw roeitrainer.

Conclusie

Het trainen op de roeitrainer met apps biedt een groot aantal voordelen. Waaronder variatie, begeleiding en motivatie.

Het kan een geweldige manier zijn om je trainingen leuker en effectiever te maken. Of je nu een beginner bent die net begint of een ervaren roeier die zijn prestaties naar een hoger niveau wil tillen.

Met de juiste app voor jou, kun je het maximale uit je roeitrainer work-outs halen en je fitnessdoelen bereiken!0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *