Wonen bij September laat met haar woonhuizen zien dat zorg voor ouderen met dementie beter kan en tegelijkertijd betaalbaar blijft

Gepubliceerd door Maria op

Bij September wonen ouderen met dementie in kleinschalige woonhuizen, waar liefde, aandacht, betrokkenheid en gezelligheid voorop staan.  Op dit moment heeft September acht woonhuizen voor ouderen met dementie in Nederland. In de komende jaren worden er twintig huizen extra geopend. Bewoners van deze huizen zetten het dagelijks leven voort zoals zij dat gewend zijn met de (24-uurs)zorg die zij nodig hebben.   

Een warme en liefdevolle omgeving 

De woonhuizen van September bevinden zich op plaatsen waar het fijn wonen is. Ieder woonhuis heeft gezellige ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. Bewoners hebben de vrijheid om naar buiten gaan wanneer ze dat willen. Bij September zijn ze thuis. Huisdieren zijn welkom en familie kan op ieder moment van de dag langskomen. 

Eigenwaarde en zelfredzaamheid 

Bij het leveren van zorg gaan wij ervan uit dat de bewoners, en ook de verwanten, het belangrijk vinden dat de eigenwaarde en de zelfredzaamheid zoveel mogelijk worden gestimuleerd. Onze bewoners zeten hun leven voort zoals ze dat gewend zijn. Met hulp om dat mogelijk te maken. 

De bijdrage van September aan het Deltaplan Dementie 

Dementie is een sociaal-maatschappelijk vraagstuk. Wij kunnen en willen ons breder inzetten voor dit vraagstuk dan enkel het leveren van zorg. September is namelijk niet alleen een plek waar zorg wordt geleverd, maar vooral ook een warm thuis voor bewoners en familie, een onderdeel van de wijk, een kenniscentrum, een plek voor stages, vrijwilligerswerk en ga zo maar door. Wij vinden het niet meer dan logisch om onze expertise te delen en daarmee samen met andere partijen aan oplossingen te werken. 

Naar de website

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *